Cele patru tipuri de religie
credinta mea
Parteneri
credinta mea
Categoria : articole-pentru-suflet - Subcategoria : credinta
Articolul precedent (Barfa )
Barfa
Articolul urmator (Respiratia sufletului )
Respiratia sufletului
Recomanda, printeaza, adauga la Social networking :
Print | trimite prin yahoo messenger |
Cele patru tipuri de religie
Cele patru tipuri de religie Cum influenteaza personalitatea noastra felul in care il percepem pe Dumnezeu.
Romani 12:1-8; 1Corinteni 12
Ca si volanul unei masini, vointa influenteaza deciziile luate intr-o noua directie. Majoritatea oamenilor considera ca experienta personala este lipsita de sens daca nu afecteaza suficient vointa, astfel incat aceasta sa ii impinga intr-o directie noua.
Exista patru tipuri diferite de oameni, fiecare considerand semnificativa o anumita experienta spirituala. Ei declara ca o experienta spirituala este foarte probabil sa le atinga vointa daca implica in primul rand una din urmatoarele elemente: gandirea, simtamintele, meditatia si faptele.
Cand spun ca o anumita biserica sau experienta religioasa este lipsita de sens, oamenii vor sa spuna ca hrana spirituala pe care au primit-o acolo nu a avut puterea necesara pentru a le atinge vointa si a le influenta viata. Adesea o examinare mai atenta dezvaluie faptul ca hrana spirituala servita era pentru alte tipuri de oameni. Ea a implinit nevoile altora, insa nu pe ale lor.

Ganditorul: Aceasta persoana gaseste indrumare spirituala in cuvintele Scripturii, in predici si in articolele cu privire la problemele etice. Este foarte probabil, de exemplu, sa citeasca cu atentie cuvintele cantarilor, pentru a vedea daca se potrivesc cu credinta noastra.


Sentimentalul: Aceasta persoana se imbogateste spiritual prin muzica, marturii personale date de cei ale caror vieti au fost atinse de Dumnezeu si implicarea in evanghelizarea personala. De exemplu, este probabil sa judece o cantare nu dupa cuvinte, ci dupa simtamintele pe care le starnesc stilul si tempoul acesteia.

Meditativul: Aceasta persoana se imbogateste spiritual prin contemplare si meditatie. Fiind uneori catalogata drept mistica, rugaciunea sa inseamna mai degraba auzirea glasului divin decat viceversa.

Activul: Aceasta persoana se imbogateste spiritual prin slujire si cruciade desemnate sa transforme societatea. Parerea sa este ca adevarata teologie si rugaciune se manifesta prin actiune. Astfel de oameni nu prea se imbogatesc spiritual in religia organizata, pe care s-ar putea sa catalogheze fapte fara vorbe."


Republicat cu permisiunea de la www.articolecrestine.com si www.intercer.net


Nu exista comentarii, dar poate ai putea sa ne ajuti si sa iti spui parerea despre articol.
Articole din aceeasi categorie :
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti d Pentru ca atat de mult a iubit   | Un gand e mai frumos maine decat azi. Acelasi gand care ieri era considerat jignire azi danseaza pe podiumul bunei conduite.
De ce vorbesc oamenii? Da-i, zeule, glasul meu margaretei sa spuna poveste Inocenta (Cosmina Cucu)   | CE ESTE ADEVARATA CREDINTA? 

Cuvantul Credinta (C.C.C)   | Sus inimile, le avem la domnul Sus inimile   | Credinciosii ortodocsi sarbatoresc duminica Ziua celor 40 de mucenici. Iubitorii de traditie, aprind focuri rituale iar in anumite zone ale tarii se obisnuieste sa se bata tobele in foc. Transmise din 9 martie (C.C.C)   | Fire de par se joaca cu amintirea ta. La sfarsitul zilei ma aflu tolanita intr-un fotoliu cu o poza in mana. Tu nu zambesti, doar ochii iti sunt mai blanzi - totul e mister.

Am fugit intodeauna de Amintiri(Cosmina Cucu)   | Am o anumita idee despre dans. Azi simt nevoia nebuna de a dansa- de a simti muzica cu tot corpul. Fiecare lucru ce il intalnesc contribuie la formarea personalitatii mele despre care multi imi zic ca De ce esti daca nu esti? (Cosmina Cucu)   | In aceasta luna, in ziua a treia, pomenirea sfintilor Eutropiu, Cleonic si Vasilisc.

Sfintii Mucenici Eutropiu, Cleonic si Vasilisc au fost martirizati in orasul Pontine Amasea (Asia Mica) in anul Sinaxar 3 Martie (C.C.C.)   | Martisorul, un obicei pagan de pe vremea dacilor si romanilor. 

Descoperirile arheologice arata ca se celebra prima zi a primaverii inca de acum 8000 de ani.. Si pe vremea dacilor simbolurile prima Martisor   | Vrand sa luminez negura haotica,
Vrand sa rezolv enigma vietii
M-am dus la intalnie cu NIMICUL.
Caci el e dictator in lumea mea,
Iar eu reincarnarea lui in lumea ta.

Daca nu am cu cine sa ma va INTALNIRE CU NIMICUL (COSMINA CUCU)   | Astept ca ploaia sa-mi inunde viata,
Picaturi tacute sa-mi mangaie fata,
Sa ascult glasul racorii
Cum darama umbra inchisorii;
Vreau sa mi se dizolve simturile!
Ma scufund in canicula,
Simt cum VIBRATII (COSMINA CUCU)   | Cand Beni a adus laptele pentru verisorul meu in dimineata aceea, nu am mai vazut in el barbatul acela plin de entuziasm si zambitor. Acest barbat, aproape de cumpana anilor, nu parea sa aibe chef de Ingerul din prag   | Singur(a). Cred ca este cel mai terbil sentiment. Cand esti singur(a) te simti cel mai neajutorat(a), mai fara speranta, mai fara viitor. Atunci revezi toate clipele ce au devenit amintiri, si iti pui Singuratate   | 1. La ce e bun trecutul? Se spune ca un om intelept invata din greselile altora. Ce bine ar fi daca acest sfat ar fi ascultat, dar parca daca nu inceri tu, nu inveti cum trebuie. E clar ca nu toti La ce bun este trecutul   | Este oare ceva prea greu pentru Domnul? Genesa 18:14 pp
   In studiul scripturii din aceasta saptamana am ajuns la un episod din viata lui Avraam si a Sarei, care mi-a starnit interesul. Genesa Este oare ceva prea greu pentru Domnul   | In urma cu cateva saptamani cineva mi-a scris un mesaj in care ma ruga sa ma gandesc la un devotional pe o anumita tema, si anume Prieten sau frate   | 1. Binecuvantarile iti aduc fericirea! Nu cred ca va fi cineva care sa nu fie de acord cu mine. Ar fi greu. Caci intr-un cuvant toate lucrurile pe care le avem sunt binecuvantari. Dintre acestea cele Binecuvantarile   | In 1950, Roger Duvoison a scris o poveste despre o gasca cu numele de Petunia. Se spune ca intr-o zi ea a gasit un lucru despre care stia ca are mare valoare in ochii oamenilor, a gasit o carte. Pentr Rezervorul nostru spiritual   | visuri si vise... dialog intre prieteni INDIFERENTA (Cosmina Cucu)   | Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez. (Ioan 3:30)

Sunt multe exemple oferite de Biblie care ne arata ca putin in mana lui Dumnezeu poate avea o valoare mare. Un toiag in mana unui pasto Ce avem si ce avem nevoie   | ,,Daca ramineti in cuvintul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.    Ioan 8:31-32

Imi dau seama ca scriu unei generatii care ca La cine sa ne ducem   | Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in O dorinta de anul nou   | Linistea Ierusalimului adormit nu era tulburata decat de un ciocanit staruitor si repetat. Dar nimeni nu cuteza sa deschida. 

Era probabil inceputul anului 44 AD, de sarbatoarea azimilor, cand Ir Puterea rugaciunii   | 
Republicat cu permisiunea de la www.articolecrestine.com si www.intercer.net 6000 de persoane au copiat Biblia pentru a ajunge in Cartea Recordurilor   | 
Republicat cu permisiunea de la www.articolecrestine.com si www.intercer.net Ne intoarcem la verde   | Cultiv sentimente precare si reci,
Le ud cu lacrimi si picaturi din mine.
Se scurge un sunet amar si avar
Din vechiul cosciug din nou eu tresar.
Ma cutremur de viata si vreau
Sa dansez in liniste SLUJBA DE INVIERE (Cosmina Cucu)   | Sa fie lumina   | O alta poveste ? Din nefericire , da! Si este foarte cautata. Trist este faptul ca este spusa din propria experienta. In milioane si milioane de exemplare. Va rup o poveste despre ceva incantator de Un zambet nedrept   | John Wesley a visat despre un calugar care a vrut sa invete de la diavol care e foarte eficient in facerea raului. S-a rugat de el sa-i arate armele pe care le foloseste. Diavolul, magulit, l-a dus in Armele celui rau   | Ioan 14.2,3: ,,In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri.Daca n-ar fi asa , v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua Migratori spre o viata mai buna   |
Rezultate seo & © by Roagency
Schimb link: